Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šifra Kristus

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 20. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2006 / 08:38

Šifra Kristus

Zanimivo je videti, kako se svetovna pop kultura spušča v ofenzivo, katere cilj je spodbiti verodostojnost evangelijev in s tem zamajati korenine krščanstva.

Uspeh romana Da Vincijeva šifra in propagandna napoved, da bo istoimenski film nič manj kot »filmski dogodek leta«, sta za kristjane vsaj zanimiva, če že ne vznemirljiva. Zanimivo je videti, kako se svetovna pop kultura spušča v ofenzivo, katere cilj je spodbiti verodostojnost evangelijev in s tem zamajati korenine krščanstva. Ofenziva je tako močna in široka, da se je s svojo prenapihnjeno zgodbo o Judovem evangeliju pridružila celo tako častitljiva in resna medijska hiša, kot je National Geographic. Vznemirljivo pa je opazovati, kako se tudi skozi táko početje zahodni človek vedno znova zaletava v skrivnost Jezusa Kristusa – v skrivnost, ki očitno tudi novim sekulariziranim generacijam pomeni nerazvozlano šifro in vsakokratno zadrego.

Pri razčlenjevanju pojava je pomembno upoštevati, da tokrat ne gre za akademski napad na religijo (v slogu Feuerbacha ali Freuda), niti ne za sovražno ideološkega (v slogu Stalina ali Hitlerja), temveč smo priče ofenzivi po pravilih lahkotne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh