Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lordi: estradni satanizem

Za vas piše:
p. Branko
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2006 / 08:53

Lordi: estradni satanizem

Če boš dolgo oblečen v demona in ga v igri uprizarjal, boš počasi začenjal čutiti obredno. Igra bo prerasla v simpatijo.
Zakaj, menite, je na letošnjem Evrosongu zmagala finska hard rock skupina? Nekateri jih povezujejo s satanizmom, sami pa trdijo, da satanistična skupina ne bi nikoli napisala pesmi, kot je njihova Hard Rock Aleluja ali Devil is a loser. Pevec pravi, da si želi v nebesa, njihov bobnar pa naj bi napisal celo nekaj cerkvene glasbe. Kako si to razlagate?
Uredništvo


Iz videnega in povedanega ne moremo reči, da smo po Evrosongu priča novi poplavi trdega satanizma. Na Ptujskem se v pustnem času mnogi mladi in odrasli oblečejo v demonsko kurentovo opravo, pa še to ne pomeni, da kličejo demone ali pa da se vračajo v mračno pogansko religijo. Gre za maškarado. Maškaradni pristop pa je svetu popevk lasten. Našemljeni pevci so dokaj pogosti. Spomnimo se naših Sester! Pri zmagovitih Fincih smo le priča maškaradnemu pretiravanju, ki pa je očitno doseglo namen: vzbudili so pozornost, postali zanimivi, postali »fora« in zmagali.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh