Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gibanja in skupnosti: znamenje upanja

Za vas piše:
M P
Objava: 03. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:19

Gibanja in skupnosti: znamenje upanja

Nadškof Stanislav Rylko, predsednik Papeškega sveta za laike, ob srečanju papeža Benedikta XVI. z laiškimi gibanji in novimi skupnostmi na večer pred binkoštmi na Trgu svetega Petra pravi, da je sveti oče izrazil željo po tovrstnem srečanju že tik po izvolitvi, ko ga je prvič sprejel v avdienco.

Nadškof Stanislav Rylko, predsednik Papeškega sveta za laike, ob srečanju papeža Benedikta XVI. z laiškimi gibanji in novimi skupnostmi na večer pred binkoštmi na Trgu svetega Petra pravi, da je sveti oče izrazil željo po tovrstnem srečanju že tik po izvolitvi, ko ga je prvič sprejel v avdienco. To papeževo željo je več kot sto gibanj in novih skupnosti z vsega sveta sprejelo z velikim veseljem, navdušenjem in s hvaležnostjo. »Dobro vem, kaj njihovo duhovno, vzgojno in misijonarsko bogastvo – ki ga je tako cenil in spodbujal naš ljubljeni papež Janez Pavel II. – pomeni za Cerkev,« je v nagovoru po molitvi angelovega češčenja 21. maja dejal Benedikt XVI., ki to novo cerkveno stvarnost spremlja že dolga leta.

Kot pravi nadškof Rylko, se v postmodernem svetu, ki je globoko sekulariziran, kar ima za posledico skrb vzbujajoč razkroj vere, kažejo pomembna znamenja upanja, intenzivne poti življenja vere, kraji, ki spodbujajo srečanje s Kristusom, ki korenito spreminja življenje l...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh