Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče ne odide iz otrokovega življenja

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 03. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2006 / 10:42

Oče ne odide iz otrokovega življenja

Tudi po ločitvi oče, ki je odšel, še vedno živi v svojih otrocih. Njegov prostor ostane nezaseden, čeprav se mati drugič poroči in se v novi zvezi rojevajo otroci.
Tudi po ločitvi oče, ki je odšel, še vedno živi v svojih otrocih. Njegov prostor ostane nezaseden, čeprav se mati drugič poroči in se v novi zvezi rojevajo otroci. Drugi materin mož je otrokom iz prejšnjega zakona očim. Vendar to ni njihov novi oče, saj je oče zares samo eden. Čeprav je očim lahko bolj razumevajoč in bolj sočuten od njihovega lastnega očeta, ta ostaja v otroških srcih.

Zato je zelo pomembno, kako se oče in mati po ločitvi dogovarjata glede otrok iz prvega zakona; kakšno vlogo ima oče, ali je prilagodljiv in so mu otroci najpomembnejši. Otroci se morajo prilagoditi novim razmeram in jih sprejeti. Srečajo se z novimi razmejitvami in občutji. Naj se mati in oče, očim in mačeha še tako trudijo, v njih za vedno ostaja grenak občutek, da oče ni vzdržal ob njih. Zato se večkrat čutijo krive in včasih celo odgovorne za take razmere. Občutijo ponižanje in sram, ker jim ni uspelo obdržati očeta. Tega morda nikoli tako ne povedo, bolečina pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh