Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neskončna zgodba

Za vas piše:
Janko Zerzer
Objava: 10. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2006 / 11:49

Neskončna zgodba

Odkar se je pred petimi leti spet razvnela razprava o dvojezičnih napisih na Koroškem, se duhovi kar ne morejo pomiriti.
Odkar se je pred petimi leti spet razvnela razprava o dvojezičnih napisih na Koroškem, se duhovi kar ne morejo pomiriti. Za to že skrbi deželni glavar Jörg Haider, ki je kar na začetku izjavil, da dodatnih napisov ne bo, dokler bo on vladal na Koroškem. Od takrat naprej se z vedno novimi in samovoljnimi interpretacijami zakonov postavlja proti vsakršni rešitvi, zavrača sodbe ustavnega sodišča in mnenja najboljših strokovnjakov ter se sklicuje na mnenja deželne ustavne službe, kjer ima očitno ljudi, ki brez pomislekov stojijo na njegovi strani. Tudi kompromisne variante, ki so jo predlanskim izdelali predstavniki slovenskih in tako imenovanih domovinskih organizacij, ni pripravljen sprejeti, pri čemer se opira na brambovsko zvezo in na večino prizadetih (socialdemokratskih) županov, ki se bojijo naslednjih volitev.

Toda ljudje so se očitno že naveličali sramotnega »obrambnega boja« in trezni glasovi se pogosteje pojavljajo. Zelo hvaležni smo koroški Slovenci predvsem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh