Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povezani v veri

Za vas piše:
Alojz Kačičnik
Objava: 10. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:25

Povezani v veri

V nedeljo, 28. maja, je bila v Rimu slovesnost, ki sta jo pripravila dva pevska zbora: zbor slovenskih študentov v Rimu in zbor kolegija Tevtonik.

V nedeljo, 28. maja, je bila v Rimu slovesnost, ki sta jo pripravila dva pevska zbora: zbor slovenskih študentov v Rimu in zbor kolegija Tevtonik. V cerkvi nemškega zavoda je bila popoldne maša v slovenščini, italijanščini in nemščini; daroval jo je kardinal Franc Rode, somaševalo je enajst slovenskih duhovnikov.

V skladu z rimskim koledarjem je bila to nedelja Gospodovega vnebohoda, zato je kardinal zbrane spodbudil, naj ostanejo povezani s Kristusom in mu popolnoma zaupajo, ker je obljubil, da bo ostal z nami vse dni do konca sveta.

Med mašo je prepeval pevski zbor kolegija Tevtonik, pridružili pa so se mu pevci kvinteta Ventus iz Vipave.

Drugi del slovesnosti je bil letni koncert pevskega zbora slovenskih študentov v Rimu. Običaj zbora je, da vse od svojega nastanka leta 2001 ob koncu akademskega leta pripravi koncert in tako tudi javno predstavi svoje delovanje. Ker zborovodja Sebastijan Cerk vodi tudi pevski zbor kolegija Tevtonik, sta letos na k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh