Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priznanje ustanovitelju Zenita

Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:37

Priznanje ustanovitelju Zenita

Ustanova Pot do miru je 13. junija odlikovala ustanovitelja in glavnega urednika mednarodne katoliške agencije Zenit – njene informacije pridejo zelo prav tudi Družini – Jesusa Colino z nagrado »služabnik miru«.

Ustanova Pot do miru je 13. junija odlikovala ustanovitelja in glavnega urednika mednarodne katoliške agencije Zenit – njene informacije pridejo zelo prav tudi Družini – Jesusa Colino z nagrado »služabnik miru«. Omenjena ustanova podpira dejavnosti stalnega zastopstva Svetega sedeža pri Združenih narodih v New Yorku. Odlikovanje je Colini izročil predstavnik Svetega sedeža pri Združenih narodih nadškof Celestino Migliore.

Pri izročitvi je bilo poudarjeno, da ima Colina prav posebne zasluge za »širjenje cerkvenega nauka o miru in človekovem dostojanstvu« kot tudi pri poročanju o dejavnostih Svetega sedeža na področju Združenih narodov.

Jesus Colina je leta 1997 ustanovil Zenit kot neodvisno katoliško medmrežno agencijo, da bi ta v sedanjem svetu javnih občil širila poslanstvo Cerkve, zlasti pa še njen socialni nauk. Ekipa Zenita šteje 52 časnikarjev, prevajalcev, tehnikov in upravnega osebja 14 narodnosti. Svoje usluge daje v šestih jezikih, ima pa več kot 400.000 o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh