Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolerabica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2006 / 12:08

Kolerabica

Hladna priloga s kolerabico in sončničnimi pečkami.

Kako so si kapusnice različne! Pri cvetači in brokoliju nam gre v slast zgoščeno socvetje, pri zelju zbiti listi, pri kolerabici pa uživamo v odebeljenem steblu. In prav kolerabica je prva izmed kapusnic, ki zraste v zelenjavnem vrtu. Naj bo zelena ali vijolično obarvana, za vse vrste kolerabic velja, da jih ne smemo predolgo gledati, kako nam rastejo. Sodobni hibridi resda dajo kolerabice, težke tudi do kilograma, katerih lupina ni niti malo olesenela. Vsekakor pa velja, da so najokusnejše tiste, ki so malce večje od jabolka. Mladih kolerabic ni treba lupiti, stare pa so olesenele in še v juhi niso okusne.

Kakorkoli, kolerabice so najokusnejše mlade in presne. Pojejmo tudi mlade liste in peclje. Ne kuhajmo jih, saj bodo izgubile večino svojega nežnega okusa in postale nekako vodene. Bolje se bodo izkazale, če jih bomo kot repo naribali in pripravili v solati skupaj s krompirjem ali čim drugim. Lahko jih narežemo na rezine ali paličice in jih pomakamo v omako. Prava osvežit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh