Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odločati o sebi

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2006 / 08:43

Odločati o sebi

Ob vsem velikem poudarjanju pravic v današnjem svetu je skoraj vedno prezrta velika skupina starih ljudi, ki so jim pravice zelo pogosto kratene, pa njihovega glasu nihče noče slišati.

Vedno več govorimo o pravicah, ki jih imajo razne skupine ljudi. Prav je, da na pravice opozarjamo. Seveda bi bilo treba govoriti tudi o dolžnostih, ki jih prav tako imamo vsi, od rojstva do smrti. Tako pa se mnogi sklicujejo samo na pravice, nihče pa noče slišati, da je njegova pravica omejena s pravico drugega in da lahko skupno bivanje urejamo samo z obojim: s pravicami in z dolžnostmi.




Ob vsem velikem poudarjanju pravic v današnjem svetu pa je skoraj vedno prezrta velika skupina starih ljudi, ki so jim pravice zelo pogosto kratene, pa njihovega glasu nihče noče slišati. Kot da niso več sami sposobni odločati o sebi. Prav o teh bi bilo treba v javnosti veliko več govoriti.

Zgodba, ki se v najrazličnejših inačicah pojavlja vsak dan na vseh koncih. Dvaindevetdesetletni gospod, še vedno zelo bister, ima zdravstvene težave. Ne morem se točno spomniti, kakšne, pa to sploh ni pomembno. Gospod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh