Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravičnost in enakost

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 22. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:51

Pravičnost in enakost

Papeški svet za pravičnost in mir je ob vrhunskem srečanju G-8, ki je bilo te dni v Sankt Peterburgu – bolje rečeno za zaprtimi vrati Konstantinovega dvorca v Strelni – v pozivu udeležencem izrazil upanje po poživitvi zastalih pogovorov o svetovni trgovini.

Papeški svet za pravičnost in mir je ob vrhunskem srečanju G-8, ki je bilo te dni v Sankt Peterburgu – bolje rečeno za zaprtimi vrati Konstantinovega dvorca v Strelni – v pozivu udeležencem izrazil upanje po poživitvi zastalih pogovorov o svetovni trgovini. Spomnil je, da na ženevski ministrski konferenci svetovne organizacije za trgovino (WTO) konec junija niso dosegli nobenega napredka. Upati je, da bodo državni voditelji in predsedniki vlad v Sankt Peterburgu našli poti do konkretnih političnih odločitev, je svet zapisal v svojem stališču.

Sveti sedež si na področju trgovine želi predvsem večjo pravičnost in s tem tudi enakost. Svobodna trgovina je lahko le tedaj poštena, če je družbeno pravična. V mnogostranskem trgovinskem sistemu je treba predvsem okrepiti vlogo najbolj nerazvitih držav.

V sedanjem perečem obdobju pogovorov so potrebni pogum, čut za stvarnost in prizadevanje za dosego cilja. Treba je upoštevati upravičene zahteve in potrebe vseh strani. Ne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh