Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verska svoboda

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 22. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2006 / 10:32

Verska svoboda

Ni nikakršna skrivnost, da so bili nosilci izpadov proti veri in Cerkvi ljudje, ki so bili v mladosti večinoma deležni verske vzgoje.

Slovenski parlament je na zadnji seji v zvezi z zakonom o verski svobodi – glasovanje o njem so morali preložiti na jesen, sicer bi ga zavrnil – pokazal vso svojo duhovno bedo in se razkril kot nosilec nestrpnosti in kulturnega boja. Ob strani puščamo dejstvo, da se večina nasprotnikov zakona posebno rada zavzema za izbrisane. Nekdanja protiverska vzgoja kaže svoje nekulturne posledice. To je resnična evropska podoba Slovenije.

Ni nikakršna skrivnost, da so bili nosilci izpadov proti veri in Cerkvi ljudje, ki so bili v mladosti večinoma deležni verske vzgoje. Poglavitni akter boja proti veri in Cerkvi je bil vodja poslanske skupine stranke upokojencev, katere predsednik naj bi hodil redno k nedeljski maši!?

Ko človek analizira ta protiverska razpravljanja in ljudi, ki stojijo za njimi, se sprašuje, ali dejansko druga svetovna vojna na Slovenskem ni bila hkrati tudi vojna proti veri in Cerkvi. Več je argumentov za kot proti.

Največja neumnost v tem trenut...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh