Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stročji fižol

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2006 / 10:48

Stročji fižol

Enolončnica s stročjim fižolom

Zakaj pravim, da je stročji fižol hvaležen? Če se potrudimo in nizko sorto stročjega fižola posadimo zgodaj in pokrijemo s kopreno, ga lahko že kmalu obiramo. Bolj ko smo pridni pri sprotnem obiranju, dlje časa nastavlja. Ko smo obrali tega, pride na vrsto visok stročji fižol. Koliko vrst, oblik, barv in okusov stročjega fižola je na voljo! Nekateri prisegate na rumen, drugi zelen, nekateri na vijolični, sama imam najraje stročji fižol s širokimi zelenimi stroki. Srečo imamo, da so pridne roke žlahtniteljev vzgojile tudi fižol brez nitk. Seveda se temu lahko povsem izognemo, če pobiramo še mlade stroke, v katerih se zrnje šele oblikuje.

Konzerviramo ga lahko odlično! Je ena redkih vrst zelenjave, ki skoraj ne spremeni okusa, tudi če ga zamrznemo. Če imamo dovolj prostora v zamrzovalniku, ga 2 minuti blanširamo v veliki količini vrele vode in takoj zatem stresemo v vodo, ki smo ji dodali ledene kocke. S tem bomo ohranili več vitaminov. V dobro zaprtih polietilenskih vrečk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh