Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučni cvetovi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2006 / 10:58

Bučni cvetovi

Cvetna solata

Če ne bi vedeli, da gre za kulinarično rubriko, bi se spraševali, kakšni pa so bučni cvetovi. Glasni ali kaj? Tako pa takoj pomislimo na poletne bučke in jesenske buče, ki se bohotijo v našem vrtu ali smo jim priča na sprehodih. Čez marsikatero ograjo so se povzpele te radovedne buče. Za naše zdravje bo zelo koristno, če se bomo kar popasli po cvetovih. Cvetove postrežejo v najboljših restavracijah za drag denar. Razvajajte se doma. Kako prijeten, sladkast okus s cvetnimi aromami ima ta cvet. In kako maslen je. Trgamo moške cvetove, ki jih skoraj ne moremo zamenjati z ženskimi. Razlika je očitna že na daleč. Moški cvetovi so na dolgih pecljih, ženski pa imajo že nastavljen plod, peclji so zelo kratki. Če pogledamo v cvet, ima moški cvet v stožec zrasle prašnike. Tega ne použijemo, ker je precej grenak. Pa lepo počasi. Cvetovi so zelo občutljivi. Naberite jih za takojšnjo uporabo. So nežni in hitro uvenejo. Če jih ne uporabimo takoj, jim stebla zavijemo v moker papir ali jih postavim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh