Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 30. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2006 / 09:42

Od tedna do tedna

V Beogradu se je po dolgih šestih letih in skorajda zastoju v pogovorih na plenarnem zasedanju od 18. do 25. septembra sestala mednarodna mešana komisija za teološki dialog med katoliško in pravoslavno Cerkvijo
Korak naprej k edinosti – V Beogradu se je po dolgih šestih letih in skorajda zastoju v pogovorih na plenarnem zasedanju od 18. do 25. septembra sestala mednarodna mešana komisija za teološki dialog med katoliško in pravoslavno Cerkvijo. Iz obeh Cerkva je prišlo po trideset predstavnikov; katoliške je vodil predsednik Papeškega sveta za edinost kristjanov kardinal Walter Kasper, ki je 23. septembra vodil somaševanje v stolnici sv. Antona Padovanskega (na fotografiji). Več o njegovem govoru in srečanju v Beogradu v prihodnji številki.

DUNAJ – Vrhovni predstojnik redemptoristov p. Joseph W. Tobin je na njihovem evropskem zasedanju v avstrijskem glavnem mestu povedal, da si bo red v prihodnje prizadeval biti še bolj misijonarsko usmerjen; za to pa deloma potrebuje nove strukture. Red šteje 6000 članov v več kot 80 državah.

KO/BENHAVEN – Škof Czeslaw Kozon je blagoslovil novi samostan reda sv. Brigite Švedske v Mariboju na da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh