Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravimo jušno zelenjavo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 10. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2006 / 10:46

Pripravimo jušno zelenjavo

Jušna zelenjava

Kako se lotevate kuhe? Krožite po domačem vrtu in zbirate zelenjavo za kosilo? Se odpravite v trgovino? Ne veste prav dobro, katero zelenjavo uporabiti za govejo juho, da bo ta res okusna? Večkrat uporabite vegeto in podobne kupljene začimbno zelenjavne mešanice? Zadnjič sem prebrala deklaracijo z vrečke ene izmed začimbnih mešanic. Veste, kaj je na prvem mestu? Sol, ki je že sama po sebi ojačevalec okusa. Takoj za tem je natrijev glutaminat, ojačevalec okusa. Šele zatem sledijo sušena zelenjava in začimbe. Zakaj si ne bi sedaj, ko so sestavine jušne zelenjave precej poceni in sveže, pripravili svojo zelenjavno mešanico? Vse, kar potrebujete, je dobra volja, dve uri časa, sekljalnik, zelenjavo in kozarce. Seveda bo za konzerviranje potrebno še nekaj soli. Katero sol uporabiti? Uporabimo naravno morsko sol, nejodirano, brez dodatkov proti strjevanju. Nadvse primerna je tudi himalajska sol. Ta sol je dediščina morja, ko se je indijska podcelina spodrinila pod staroazijsko ploščo. Morj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh