Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Buča lučka

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 28. 10. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 09:13

Buča lučka

V teh dneh se bomo z otroki zagotovo lotili izrezovanja buč

V teh dneh se bomo z otroki zagotovo lotili izrezovanja buč. Izberemo lepo oblikovano, najbolje oranžno ali belo bučo z mehko lupino in ne preveč debelim mesom.

Bučo operemo in posušimo. Dobro si jo ogledamo. Morda ima kakšno vdolbino ali brazgotino, ki bi se jo splačalo vključiti v motiv. Včasih bučo obrneno tako, da pecelj predstavlja nos.

Nato izrežemo pokrov, običajno pri peclju. Če smo si zamislili valovit rob, ga najprej narišemo. Uporabljamo vodoodporne flomastre.

V naslednjem koraku bučo izvotlimo. Odstranimo seme in z žlico poberemo osemenje. Izrezovanje bo lažje, če pustimo le 2 do 3 cm mesa. Nastrganega ne zavržemo, marveč skuhamo juho ali pire.

Nato zarišemo vzorec. Običajno na bučo narišemo obrazne poteze, lahko pa naredimo svoje fantazijske, rastlinske, živalske vzorce ali jih kupimo skupaj z orodjem za izrezovanje. Papirnato predlogo s selotejpom pritrdimo na bučo in vzorec prek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh