Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martinov jedilnik

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 11. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2006 / 10:32

Martinov jedilnik

Polnjene piščančje prsi z žajbljem

Martinovo, ki končuje jesensko delo, je pri nas splošno priljubljen praznik, še posebej seveda zato, ker je povezano z vinom, slovensko narodno pijačo. Okrog tega dne se mošt spremeni v vino in to je gotovo dober izgovor za veselje in praznovanje; novo vino je treba na vsak način poizkusiti. Poleg seveda tekne kaj okusnega: martinova goska, dušeno rdeče zelje, mlinci, kostanjeve jedi, dobrote z grozdjem in bučami. Če goske ne znamo pripraviti ali je nimamo radi, jo bo zagotovo dostojno nadomestil piščanec.

Danes vam ponujam predlog za prijetno martinovo kosilo, za pripravo katerega ne bomo ves dan za štedilnikom in se bo tudi nas gospodinj dotaknil čar praznika!


Martinov jedilnik:

kremna bučna juha,
motovilec v solati,
polnjene piščančje prsi z žajbljem,
mlinci,
kutinov narastek,
mlado vino


Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh