Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdrava hrana za praznike

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 12. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2006 / 11:39

Zdrava hrana za praznike

Karpačo z bučami ali solata v malce drugačni obliki

Že razmišljate, spoštovani bralci, s čim boste v prihajajočih prazničnih dneh razvajali svoje bližnje? Mora biti okusno, nekaj posebnega in po možnosti ne preveč redilno … Ste se že kdaj lotili karpača? Veste, kaj je to? Je neke vrste solata, ponavadi postrežena za predjed. Osnova za karpačo je po krožniku razporejena rukola, prekrita s plastmi skoraj prosojno tanko narezanega mariniranega surovega mesa, pokapanega z marinado iz olja in limoninega soka ter potresenega s parmezanom. Namesto mesa so lahko tudi tanke rezine rib ali gob. Pripravimo pa lahko tudi v celoti zelenjavnega, danes vam predlagamo, da ga pripravite malce drugače, bolj po domače. Namesto mesa lahko uporabimo tanko narezane rezine jesensko zimskih buč, poletnih bučk, korenja, repe, pese, črne redkve. Če imate doma rukolo, dobro, sicer jo popolnoma verodostojno zamenjajte z rdečim radičem, motovilcem ali celo kalčki lucerne.


Karpačo z bučami ali solata v mal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh