Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slastna porova juha

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Slastna porova juha

Por se posebej dobro razume z mastnimi skutnimi namazi in drugimi mastnimi jedmi.


Če smo spomladi posejali ali posadili por v vrt, so nam do jeseni zrasle srednje debele postavne rastline. Smo ga redčili in uživali že v zgodnji jeseni ali smo kar čakali, da ga bomo pospravili za zimsko zalogo? Por, posejan na mojem vrtu, je res lepo zrasel, a ga je v avgustu močno napadla porova muha in smo zato cel oktober jedli jedi s porom, ki sem ga obilno uporabljala namesto čebule. Meni in mojim domačim je šlo vse zelo v slast. Tako sem se navadila uporabljati por namesto čebule, da mi je bilo težko preklopiti nazaj na porovega ostrejšega sorodnika. Pozimi smo vsi bolj ali manj odvisni od izbire na trgovskih policah. Tu pa se malce zatakne, ker je por sorazmerno drag. Posebej če upoštevamo, da zeleni del pora odrežemo in porabimo kvečjemu za začimbo goveje juhe.

Por se posebej dobro razume z mastnimi skutnimi namazi in drugimi mastnimi jedmi. Kuhan in pečen por sicer izgubi ostrino in del hranljivih sestavin....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh