Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spolno življenje po porodu

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 11. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Spolno življenje po porodu

Nekatere novopečene mamice imajo lahko sproščene spolne odnose s srečnimi novopečenimi očeti že dva tedna po porodu. Večina porodnic pa vseeno ni pripravljenih za spolnost še vsaj šest tednov po porodu.

Nekatere novopečene mamice imajo lahko sproščene spolne odnose s srečnimi novopečenimi očeti že dva tedna po porodu. Večina porodnic pa vseeno ni pripravljenih za spolnost še vsaj šest tednov po porodu. V tem času porodnice običajno tudi obiščejo svojega ginekologa in takrat je pravi čas, da se dotakneta tudi te teme.

Spolni odnosi so po porodu lahko boleči, velikokrat si jih ženske tudi manj želijo kot pred porodom. Nekateri to pripisujejo manjšim koncentracijam ženskega spolnega hormona estrogena v telesu. Nekatere raziskave so pokazale, da lahko traja tudi eno leto, preden raven estrogena spet naraste do vrednosti pred porodom. Matere, ki redno dojijo, imajo daljši čas znižane vrednosti estrogena. Drugi dejavniki so spremembe v telesni podobi zakoncev, utrujenost in strah pred nosečnostjo.

Obdobje spolne vzdržnosti se začne že pred porodom. Če ni zapletov, imata zakonca lahko spolne odnose običajno do enega meseca pred rokom poroda.
Najstarejša metoda za ur...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh