Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karikiranje vere

Drago K. Ocvirk
Za vas piše:
Drago K. Ocvirk
Objava: 18. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Karikiranje vere

Mrzel pot me je oblil, ko mi je iz Turčije telefoniral misijonar Martin Kmetec in povedal, da je bil tam umorjen duhovnik Andrea Santoro.

Mrzel pot me je oblil, ko mi je iz Turčije telefoniral misijonar Martin Kmetec in povedal, da je bil tam umorjen duhovnik Andrea Santoro. Umor je povezan s karikaturami Mohameda, je še pripomnil. Ker ga nisem hotel prestrašiti, mu nisem zaupal, da me skrbi zanj. Kako bo šlo naprej, sem se spraševal, kajti v Turčiji že tako ni dobro biti kaj drugega kot sunit, kaj šele katoliški duhovnik. Šlo je navzdol, zelo navzdol. Čez nekaj dni so namreč mladi nasilni skrajneži, Sivi volkovi, poskušali vdreti v Martinov samostan in kar pri vratih zadaviti Martina, ki se je odzval na njihove klice. Na srečo se mu je uspelo izviti, na pomoč so pritekli sobratje in mimoidoči. Mladi so se oddaljili s smrtnimi grožnjami in vzklikanjem »Alah je velik!«.

Dotlej sem vrenje zaradi karikatur o Mohamedu gledal od daleč. Vsa ta reč se me je pobliže dotaknila ob umoru duhovnika Santora, zdaj je zaradi hude Martinove izkušnje postala del mene. Svet mora biti res majhen, da nekaj tako oddaljenega kot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh