Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Robin – revija za moške

Za vas piše:
Franček Bertolini
Objava: 25. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 08:59

Robin – revija za moške

Pri enem izmed predmetov pastoralne teologije smo morali študentje odkrivati značilnosti današnjih mladih odraslih (od 25. do 35. leta).
Tako sem naletel na novo francosko revijo za moške, Robin, za katero mislim, da ni kot mnoge druge. Direktor Christian v uvodniku, ki ga deloma navajam, predstavi vizijo svoje nove revije. Marsikateri pogledi so nam tuji, ima pa nekatere uvide, ki so lahko tudi kristjanom v razmislek. Poglejmo.

Moški se spreminjajo, a revije ne odgovarjajo njihovim novim pričakovanjem. Čeprav še vedno radi berejo športne, avtomobilske, ekonomske, računalniške in druge revije, v njihovem življenju ne obstajajo samo šport, avto, denar in računalnik. V življenju moškega postaja družina vedno pomembnejša. Dobro počutje para, odnos do otrok, iskanje čustvenega, telesnega in duševnega ravnovesja so del novih moških vsakdanjih vsebin. Nobena revija za moške se v zadostni meri ne posveča vsem tem temam. Samo nekatere revije za ženske dajejo zadovoljive odgovore na teh področjih. Zato ni čudno, da je med bralci ženskih revij 25 odstotkov moških.

Potrebno je torej dati besedo m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh