Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 06. 01. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2007 / 13:47

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. je obiskovalce slovesnih večernic in zahvale Bogu za darove in sadove minulega leta v baziliki sv. Petra na silvestrovo povabil k živi veri in prošnji za mir v novem letu

Foto: Reuters

Z zaupanjem v leto 2007 – Papež Benedikt XVI. je obiskovalce slovesnih večernic in zahvale Bogu za darove in sadove minulega leta v baziliki sv. Petra na silvestrovo povabil k živi veri in prošnji za mir v novem letu. Povedal je, da Cerkvi ni do posvetnih obredov, pri katerih ljudje izganjajo vse slabo v minulem letu v upanju, da bo usoda v novem letu prijaznejša do njih. Cerkev predvsem deli veselje in upanje ljudi tega dne, še posebej pa žalost in strah ubogih in trpečih; vse to prinaša pred Boga. Papež se je Bogu zahvalil za obisk v Turčiji. Po večernicah je obiskal in blagoslovil jaslice na Trgu sv. Petra v Rimu (na fotografiji).

JERUZALEM – Patriarh Michel Sabbah je v božični poslanici Izraelce in Palestince pozval k dialogu, ki naj prispeva k miru v Sveti deželi. Pogoj za dosego te dobrine pa sta poštena in odločna volja odgovornih na obeh straneh.

MOSKVA – Dnevnik Iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh