Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodni dan žená

Jure Vombergar
Za vas piše:
Jure Vombergar
Objava: 24. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2007 / 11:18

Mednarodni dan žená

Morda še nikdar v zgodovini človeštva niso odnose v toliki meri prežemali egoizem, zavist in neodgovornost kot v današnjem času

V četrtek, 8. marca, so tudi v Argentini praznoval mednarodni dan žená. Ugledni buenosaireški dnevnik La Nación za to priložnost ni našel bolj primerne teme za obravnavo, kot je to, da 80 % žená v tej državi uporablja katero od protispočetnih sredstev. Jaz pa bi rad prikazal žensko problematiko iz drugega in drugačnega zornega kota.

Morda še nikdar v zgodovini človeštva niso odnose v toliki meri prežemali egoizem, zavist in neodgovornost kot v današnjem času. Izražajo se v geslih, javno neizraženih, a vsenavzočih v sedanjem porabniškem svetu, in sicer na področju »biti«: »Ti umri, da bom jaz živel« (Mors tua, vita mea); na področju »imeti«: »Česar jaz nimam (ne morem ali nočem imeti), tudi ti ne imej«, kar se kaže v brezbrižnosti do prihodnosti svojega naroda pa: »Za menoj naj pride, kar hoče, četudi vesoljni potop« (Apres moi, le déluge), baje izrek francoskega kralja Ludvika XV.

Poudarjen egoizem se izraža v vsakdanjem življenju...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh