Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proces sprave

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 14. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2007 / 09:28

Proces sprave

Temeljno dejstvo božjega usmiljenja je, da Bog naredi vse, da bi se noben človek ne pogubil, ampak da bi se vsi zveličali

Po dopolnjeni velikonočni drami na belo nedeljo Cerkev z odlomki iz Svetega pisma pokaže, kako prva Cerkev nadaljuje Kristusovo delo. Kristus sam naprej deluje med ljudmi po Cerkvi.

V Razodetju beremo, da je apostol »v Jezusu« soudeležen pri stiski ljudi. Gospod ima »ključe smrti«, zato obvlada tudi najhujšo stisko: smrt. Apostolska dela pa nam pokažejo, kako prva Cerkev po apostolih množično ozdravlja tudi fizične in psihične bolezni.

V vstalem Kristusu smo lahko deležni notranjega miru, odženemo lahko strah in nevero in se mu izročimo z vero. Božja beseda na belo nedeljo nam tako oznanja blagovest o božjem usmiljenju, »da bi imeli življenje«.

Temeljno dejstvo božjega usmiljenja je, da Bog naredi vse, da bi se noben človek ne pogubil, ampak da bi se vsi zveličali. Pri tem je Božji Sin umrl na način, ki je tedaj veljal za najbolj sramotno smrt. Ali se nam je tega treba sramovati? Ne, to je znamenje božjega usmiljenja do najbolj osramočenih, s tem pa do...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh