Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grmada (898 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2007 / 11:43

Grmada (898 m)

Vzpon na polhograjsko Grmado je tako zanimiv, da tudi tistim planincem, ki niso nagnjeni k pretiranemu navdušenju, zaigra srce
Polhograjska Grmada je ena izmed tistih gora, ki so hkrati majhne in velike. Njena nadmorska višina ni nič posebnega, po videzu pa bi bila zlahka tisoč metrov višja. Medtem ko njeno vznožje prekrivajo gozdovi, postajajo pobočja proti vrhu čedalje strmejša, dokler se ne združijo v ozek in valovit greben. Svet pod njim je strm in mestoma prepaden, saj ga obvladujejo travnate strmine in skalnate pečine.


Dišeči volčin

Vzpon na polhograjsko Grmado je tako zanimiv, da tudi tistim planincem, ki niso nagnjeni k pretiranemu navdušenju, zaigra srce. Zato ne preseneča, da je vrh tako oblegan in da pelje nanj toliko poti. Samo v Polhovem Gradcu imamo na voljo tri različne poti (skozi Ravnek, Setnico ali Mačkov graben), vzpon pa lahko začnemo tudi v Dvoru, Belici, na Katarini ali v dolini Ločnice. Če bi se hoteli na Grmado povzpeti z vseh možnih izhodišč, bi imeli dovolj dela za ves teden.

Pred gostilno Pratkar na za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh