Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelovanje

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2007 / 11:35

Sodelovanje

Pred dnevi sem se udeležila praznovanja v Avstriji – ob 50. letnici delovanja Združenja katoliških novinarjev Avstrije. Udeležila so se ga velika imena katoliških novinarjev iz Srednje Evrope.

Pred dnevi sem se udeležila praznovanja v Avstriji – ob 50. letnici delovanja Združenja katoliških novinarjev Avstrije. Udeležila so se ga velika imena katoliških novinarjev iz Srednje Evrope. Slovesnost se je začela z mašo v veličastni dunajski katedrali in nadaljevala v prostorih tamkajšnje nadškofije. Moje pozornosti niso pritegnile veličine in presežki v vse smeri. Ne, pozornost mi je vzbudilo sodelovanje med zaposlenimi v avstrijskih medijih, ki niso zgolj katoliški. Državna ORF, ne samo, da je dogodek obeležila, njeni zaposleni so sodelovali v slavnostnem programu. Povezovalka večera je bila iz vrst napovedovalcev državne televizije, kulturni program so pripravili dramski igralci zaposleni na radiu, in še bi lahko naštevala.

Je takšno sodelovanje mogoče v Sloveniji? Kdaj? Že poldrugo leto poslušamo iz raznih koncev očitke, da se Cerkev vmešava medije, o njenem vplivu na javni zavod RTV (zato ker ima v Svetu dva predstavnika). V našem prostoru se še vedno poskuša vse...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh