Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KUNEC – varovalno živilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2007 / 09:19

KUNEC – varovalno živilo

Strokovnjaki priporočajo uživanje vrst mesa, ki vsebujejo manj nasičenih maščobnih kislin in holesterola. Sem sodi tudi kunčje meso
Meso je pomemben sestavni del človekove prehrane, saj je neprecenljiv vir beljakovin, železa in vitaminov B. Vse vrste mesa vsebujejo maščobo, le določene vrste je vsebujejo več, druge manj. Strokovnjaki priporočajo uživanje vrst mesa, ki vsebujejo manj nasičenih maščobnih kislin in holesterola. Sem sodi tudi kunčje meso. Slovenci smo v prehranskih navadah zelo tradicionalni in navade težko spreminjamo.


Kunčje meso je sočnejše od perutnine in lažje od svinjine. V Franciji in Italiji je specialiteta, v Sloveniji pa si le počasi utira pot na jedilnike. Prireja in poraba v Sloveniji je sorazmerno majhna, ocenjujejo jo na 0,3 kg na prebivalca letno.

Kunčje meso je svetlo in na videz podobno piščančjemu. Sodi med najkakovostnejše vrste mesa. V primerjavi z ostalimi vrstami mesa vsebuje več beljakovin in manj vezivnega tkiva, kar pomeni, da je mehkejše, bogato z rudninami in esencialnimi aminokislinami. V kunčjem mesu je toliko vitamina B12, da 100 g me...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh