Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekrščeni otroci in nebesa?

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 26. 05. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2007 / 08:37

Nekrščeni otroci in nebesa?

Poluradna ameriška cerkvena revija Origins je 20. aprila objavila trditev mednarodne teološke komisije s sedežem v Vatikanu, zapisane v njenem dokumentu, da tudi nekrščeni otroci, če umrejo pred prejemom tega prvega zakramenta, pridejo v nebesa

Poluradna ameriška cerkvena revija Origins je 20. aprila objavila trditev mednarodne teološke komisije s sedežem v Vatikanu, zapisane v njenem dokumentu, da tudi nekrščeni otroci, če umrejo pred prejemom tega prvega zakramenta, pridejo v nebesa. Dokument, ki obsega 41 strani in je plod večletnega dela in posvetov teoloških strokovnjakov, naslovili pa so ga Upanje v zveličanje nekrščenih umrlih otrok, popravlja stoletja zastopano teološko mnenje, da tisti otroci, ki umrejo pred prejemom zakramenta sv. krsta, pridejo v nekakšen »vmesni stadij«, tako imenovani limb ali limbus.

Dokument poudarja, da krst ostaja sicer redna pot, potrebna za zveličanje, okrepila pa se je zavest, da Bog hoče zveličanje vseh ljudi. Predstava o limbusu, torej kraju, v katerem otroci sicer ne čutijo bolečine, pa tudi ne božje bližine, odseva »neprimeren restriktiven vidik odrešenja«.

Cerkev sama sicer nima nobenega gotovega védenja o večni usodi nekrščenih umrlih otrok, poudarja dok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh