Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moje najljubše svetopisemsko besedilo

Objava: 02. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2007 / 09:12

Moje najljubše svetopisemsko besedilo

»GOSPOD je dober tistim, ki upajo vanj, duši, ki ga išče. Dobro je mirno čakati na rešitev GOSPODOVO. Dobro je za moža, če nosi jarem v svoji mladosti. Samoten naj sedi in molči, ko mu ga nalaga« (Žal 3,25–28)
»GOSPOD je dober tistim, ki upajo vanj, duši, ki ga išče. Dobro je mirno čakati na rešitev GOSPODOVO. Dobro je za moža, če nosi jarem v svoji mladosti. Samoten naj sedi in molči, ko mu ga nalaga« (Žal 3,25–28).



Sandi Koren, župnik, Mozirje

Ob razmišljanju o svojem najljubšem svetopisemskem odlomku mi spomini odtavajo v začetke mojega duhovništva. Spominjam se prvih mesecev v bogoslovju. Bil sem devetnajstleten fant, poln idealov, navdušenja, pa tudi malodušja in dvomov. Nekega dne, ko sem prihajal s fakultete, sem se odločil, da vstopim v stolno cerkev. Mogočna ljubljanska stolnica mi je takoj pritegnila pogled s svojimi lepimi poslikavami in baročno arhitekturo. Čeprav nisem bil v njej prvič, pa me je tokrat še posebej prevzelo vzdušje v njej in tihota. Usedel sem se v eno zadnjih klopi, ob stran, da bi lahko v miru občudoval lepoto okoli sebe. Kaj kmalu pa sem se znašel sam s se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh