Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomladanska čebula

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2007 / 12:15

Pomladanska čebula

Ste se letos že zagrizli v spomladansko čebulo? Neodebeljena čebula z zelenimi stebli je nepogrešljiva sestavina prvih piknikov, boste dejali. Je sveža in hkrati pikantna, kakršno lahko pojemo kar precej. In niti nimamo tako hudega zadaha. Pomladanska čebula še ni tako polna žveplovih spojin, ki čebuli vtisnejo ostrino. Če bomo čebulo sadili v enakomernih časovnih razmikih vso sezono, bomo tudi jeseni preskrbljeni s svežimi »pomladanskimi čebulami«.

V tujini je naprodaj več vrst pomladanske čebule, mi pa smo zadovoljni kar z običajnim čebulčkom. Če imamo možnost, se oskrbimo s tako imenovanim stoletnim lukom oziroma šopasto čebulo. Nikoli ne odebeli, vse poletje ostane bela, brez luskolistov.

Če nimamo vrtička, bomo pomladansko čebulo lahko poiskali na prodajnih policah. Ta zelenjava se ujema z vsemi slanimi jedmi, posebej presnimi. Če ni drugega, vzemimo kos črnega kruha in pomladansko čebulo ali dve, pa pojdimo na potep!

Pomladanska čebula je polna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh