Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusova pot

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 30. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2007 / 10:26

Jezusova pot

Če samo molčimo, že podpiramo maščevanje. Lahko se zgodi, da bo zaradi našega molka res izvršeno. Skušajmo z blago besedo razlagati in spodbujati k odpuščanju.

Prvi indijski predsednik Mahatma Gandi je zelo cenil Kristusa. Zato ga je neki sodelavec vprašal: »Če se tako navdušuješ nad Kristusom, zakaj ne postaneš kristjan?« Pišejo, da je Gandi odgovoril: »Ko bom spoznal kristjana, ki iskreno sledi Jezusu Kristusu, bom morda o tem razmislil.« Zanimivo je, da je kasneje ravno v Indiji mati Terezija zaživela tako izreden, svetniški slog iskrene hoje za Kristusom, da se ob njem ne čudijo in spreobračajo h krščanstvu samo Indijci, ampak ljudje po vsem svetu.

Ko je Jezus, ki se je ves čas umikal pred oblastniki, imel pred seboj še poslednjo dramo svojega življenja na zemlji, se je »trdno odločil«, da gre v Jeruzalem, čeprav je vedel, da bo s tem stopil sam pred tiste, ki so že ves čas za njim pošiljali svoje tajne agente.

Ali smemo iti tja, kjer je za nas smrtno nevarno? Jezus nam s svojo odločnostjo pokaže, da smemo in moramo, kadar s tem izvršimo pomembno poslanstvo, ki ga nam daje Bog. Jezusovo poslanstvo je bilo, oznaniti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh