Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhamo za Evropo

Za vas piše:
Metka D. Murko
Objava: 07. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2007 / 06:56

Kuhamo za Evropo

Recept za pravo evropsko kuharsko knjigo? Vzemi skupino otrok, ki radi kuhajo in ki (vsaj trenutno) živijo na Nizozemskem, vendar pa prihajajo (ali njihovi starši) iz ene od dežel Evropske zveze

Recept za pravo evropsko kuharsko knjigo? Vzemi skupino otrok, ki radi kuhajo in ki (vsaj trenutno) živijo na Nizozemskem, vendar pa prihajajo (ali njihovi starši) iz ene od dežel Evropske zveze. Povabi jih v razkošen hotel v Amsterdam, jim razdeli predpasnike in kuharske kape, starše pa pošlji na sprehod. Poleg knjige, ki jo bodo izdali v začetku prihodnjega leta, je končni rezultat razkošna pojedina najrazličnejših specialitet za veleposlanike teh dežel in za male kuharje same.

Organizatorji so udeležence našli prek veleposlaništev, mednarodnih šol in društev, slovenskega predstavnika Miho pa prek Društva prijateljev Slovenije. Najprej se je 12-letnik nameraval lotiti potice – kaj je bolj tipično slovenskega?! – pa sta se z mamo raje odločila za jogurtovo pecivo. Preprosto zato, ker zanjo ne rabiš tehtnice in samo mešaš, pa še zanimivo je za ostale, ker se tega slovenski šolarji učijo pri gospodinjskem pouku.

Rečeno – storjeno. Potem ko so navzoči veleposlanik...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh