Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V trdnem občestvu s papežem in Cerkvijo

Objava: 01. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2007 / 08:56

V trdnem občestvu s papežem in Cerkvijo

Od 26. do 29. julija je bil v svetovnem kongresnem središču ameriške zvezne države Georgia v mestu Atlanta deseti mednarodni kongres mladih in družin iz duhovnega gibanja Regnum Christi (Božje kraljestvo)

Od 26. do 29. julija je bil v svetovnem kongresnem središču ameriške zvezne države Georgia v mestu Atlanta deseti mednarodni kongres mladih in družin iz duhovnega gibanja Regnum Christi (Božje kraljestvo). Udeležilo se ga je več kot 5000 članov, vodilna misel je bila Ljubite drug drugega kakor sem jaz vas ljubil. Na povabilo generalnega direktorja Kristusovih legionarjev in Regnum Christi, Alvara Corcuera, se ga je kot posebni gost udeležil prefekt Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja kardinal dr. Franc Rode.

V govoru udeležencem kongresa je med drugim opozoril na velik pomen »skupnosti s papežem in Cerkvijo,« saj ta »zagotavlja rodovitnost v vašem apostolatu. Vem, kako veliko veselje mi to daje, toda predvsem vem, kako veliko veselje to daje Benediktu XVI. /…/ Pred nekaj dnevi me je sveti oče sprejel v avdienco in govoril sem mu o tem srečanju. Bil je zelo zadovoljen in srečen, da je slišal o njem. Papež ve, da lahko rač...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh