Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ČEŠPLJE – sladke kot med

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2007 / 11:54

ČEŠPLJE – sladke kot med

Kako prijetno se je odpraviti na kolesarjenje in se za hip ustaviti pri kakem češpljevem drevesu, polnem sladkih modrovijoličnih plodov!

Kako prijetno se je odpraviti na kolesarjenje in se za hip ustaviti pri kakem češpljevem drevesu, polnem sladkih modrovijoličnih plodov! Nihče nam ne zameri, če mimogrede osmukamo nekaj sladkih češpelj za popotno malico. Če premoremo češpljevo drevo na vrtu, je veselja toliko več. Med vrtnimi opravili nas kar samo nosi k češpljevemu drevesu. Pa ne mika le nas odraslih. Tudi otroci jih imajo radi. Češplje so letos spet bogato obrodile, zato bomo kuhali marmelado, jih sušili, pekli pecivo in pripravljali cmoke. Čim več jih pojejmo presnih, čeprav bomo imeli zaradi njih bolj glasno prebavo. Bolj pridno jih bomo jedli, bolj si lahko obetamo, da bomo izgubili kak kilogram, se znebili zaprtja in okrepili splošni imunski sistem. Okus češplje je pravi »kameleon«. Presne češple imajo popolnoma drugačen okus kakor kuhane, oboje pa so odlične, medene.

Češplje in slive so gojili že v antičnem svetu, a so za zdravilno šteli le smolo slivovih dreves. Še dobro, da so prehranski strokovnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh