Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

HRUŠKE – sladki čistilci prebavnih poti

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2007 / 10:59

HRUŠKE – sladki čistilci prebavnih poti

Če postavite na mizo enako število jabolk in hrušk, kaj bo prej pošlo? Se najde kdo, ki ne prisega na sladko, sočno, okusno hruško, pa naj bo rdečkasta, rumena ali zelena?
Če postavite na mizo enako število jabolk in hrušk, kaj bo prej pošlo? Se najde kdo, ki ne prisega na sladko, sočno, okusno hruško, pa naj bo rdečkasta, rumena ali zelena? Verjetno smo nad hruškami tako navdušeni, ker so, v primerjavi z jabolki hitro pokvarljive. Saj jih lahko kupimo vse leto, a prava sezona hrušk je tu in sedaj. V tem času hruške jemo kar tako, jih skupaj z jabolki predelujemo v gosti sok, kompote, zamrzujemo, sušimo. Manj žlahtne tepke in »moštarce« bodo pristale v sodih za žganjekuho, tiste, ki so se zmedile, pa pridno posušimo, kot v dobrih starih časih.

Sveže in suhe hruške še posebej dobro čistijo črevesje. Hruške so tudi za vse, ki se hočejo na sladek način preskrbeti s folno kislino. Torej, vsi na juriš za hruškami!

Vitamini in minerali so v mesu in lupini(!) hrušk v ugodnem razmerju, zato se lahko v presnovi kar najbolje izkoristijo. Izredno so koristne pri očiščevanju težkih strupov, na primer svinca, živega srebra, kad...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh