Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučni shranki za bogato shrambo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2007 / 11:51

Bučni shranki za bogato shrambo

Jesensko-zimske buče so velike ali majhne, vse po vrsti pa enkratno čudovite. Ali sploh lahko rečemo, da katera od buč ni vsaj zanimiva?
Jesensko-zimske buče so velike ali majhne, vse po vrsti pa enkratno čudovite. Ali sploh lahko rečemo, da katera od buč ni vsaj zanimiva? Narava se včasih poigra z videzom plodov, a za nas »kulinarike« je večjega pomena njihova notranjost. Buče se zaradi svoje velikosti in drugih prednosti kar same ponujajo, da jih predelamo v shranke za dni, ko vrt počiva, ali pa za priložnosti, ko je treba kaj na hitro postaviti na mizo. Iz buč lahko pripravljamo bolj ali manj sladke kompote, marmelade, sokove, kislo-slane vložene solate ali pa pri nas manj znane kislo-sladke čatnije. Buče lahko celo naravno kisamo, podobno kot zelje. Bi poskusili?

Zanimivo je, da marsikateri pridelovalec še vedno ponuja buče kar tako, češ, toliko jih imam, ne vem kam z njimi. No, za take vrtičkarje in vedno več ljudi, ki se že zavedajo hranilne vrednosti buč, smo danes pripravili napotke za pripravo shrankov. Nikakor pa ne smete porabiti vseh buč. Veliko si jih shranite za zimske juhe, presne s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh