Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KOSTANJ za vse sladkosnede

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2007 / 09:39

KOSTANJ za vse sladkosnede

Če ste se kdaj najedli kostanja, boste pritrdili, da je kostanj ena boljših sladkarij, kar nam jih ponudi mati narava
Če ste se kdaj najedli kostanja, boste pritrdili, da je kostanj ena boljših sladkarij, kar nam jih ponudi mati narava. Bi se ga preobjedli, če bi ga imeli na voljo vse leto? Kostanja, žal, ni mogoče dalj časa ohraniti tako, da ne bi trpel njegov okus. Zato v tem času čim pogosteje uživajmo v kuhanem in pečenem kostanju, kdaj pa kdaj pa se potrudimo s kostanjevo jedjo. Kuhan kostanjev pire lahko vpletemo v številne jedi, od solat, namazov, juh, nadevov, prilog, do sladic, celo sladoledov! Vas je zamikalo? Le pot pod noge, v kostanjev gozd ali v trgovino. Kateri kostanj bo debelejši?

K sreči imamo v naši deželi kar precej kostanjevih gozdov. Tisti, ki ga pečejo zunaj, so že pravi mojstri, me gospodinje pa si ga bomo spekle v pečici. Pečico segrejemo na 230 °C. Medtem kostanj zarežemo. Delo si bomo olajšale, če bomo zarezovale z nožkom, ki ima čim tanjše rezilo, najbolj primeren je olfa nož. Zarežemo po trebuhu in lahko tudi po hrbtu, poteza naj bo čim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh