Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskati izgubljeno

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 03. 11. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2007 / 10:36

Iskati izgubljeno

»Sin človekov je namreč prišel iskat in rešit, kar je izgubljeno« (Lk 19,10). Evangelist Luka opisuje v 19. poglavju zanimiv dogodek. Na eni strani je velika množica, ki obkroža Jezusa, na drugi človek majhne postave, z imenom Zahej. Socialno in versko gledano je bil Zahej javni grešnik, višji cestninar in bogat človek.
»Sin človekov je namreč prišel iskat in rešit, kar je izgubljeno« (Lk 19,10).

Evangelist Luka opisuje v 19. poglavju zanimiv dogodek. Na eni strani je velika množica, ki obkroža Jezusa, na drugi človek majhne postave, z imenom Zahej. Socialno in versko gledano je bil Zahej javni grešnik, višji cestninar in bogat človek. Zato ga ne srečamo v množici, ampak na njenem robu. Nekaj ga je gnalo, da bi Jezusa videl od blizu. Stekel je pred množico in splezal na divjo smokvo na kraju, kjer naj bi šel Jezus mimo. Ko se je Jezus približal drevesu, se je ozrl gor, ga poklical po imenu in se povabil v njegovo hišo. Zahej je hitro splezal dol in Jezusa spejel na svojem domu.

Iz preproste želje, da bi videl Jezusa, se je zgodilo nekaj večjega in globljega. Zahej je ob srečanju z Jezusom spoznal pravega Zaheja, sebe samega. Pred Jezusa je položil prisego: »Polovico svojega premoženja dam ubogim, in če sem koga v čem prevaral, mu povrnem četverno.« Številke ne la...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh