Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Katoliška« Slovenija?

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 17. 11. 2007 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2007 / 09:10

»Katoliška« Slovenija?

Na spletni strani »Najdi.si« so v tednu pred Martinovo nedeljo pripravili anketo o vplivu katoliške Cerkve v slovenski zgodovini

Na spletni strani »Najdi.si« so v tednu pred Martinovo nedeljo pripravili anketo o vplivu katoliške Cerkve v slovenski zgodovini. Podobno kot ta spletna stran se bolj ali manj anonimnega ocenjevanja vloge vere in Cerkve v preteklosti in danes lotevajo številni slovenski mediji. V naši državi je namreč to ena najbolj »hvaležnih« tem.

Cerkev je bila vedno kamen spotike in skala pohujšanja. Že njen Ustanovitelj je zbujal veliko pozornost, spremljali so ga, »da bi ga našli v besedi«; lovili so ga pri ozdravljenjih ob sobotah, ki so bile zapovedane za počitek; očitali so mu, ker je jedel in se družil z grešniki, … V dvatisočletni zgodovini se srečujemo tudi z valovi večjega ali manjšega nasprotovanja delovanju ustanove, ki jo imamo kristjani za božjo, saj je njen ustanovitelj Kristus, njena »ustava« pa evangelij, in človeško, ker jo sestavljamo nepopolni, z grehi in napakami obteženi ljudje.

Minuli teden smo imeli slovenski katoliški časnikarji tridnevni posvet, na kat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh