Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radijski festival v Turčiji

Za vas piše:
M.F.
Objava: 17. 11. 2007 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:34

Radijski festival v Turčiji

V Antalyji v Turčiji je bil med 26. in 29. oktobrom mednarodni festival radijskih iger in dokumentarcev. Organiziral ga je Turški radio (TRT), ki v letošnjem letu praznuje 80-letnico obstoja

V Antalyji v Turčiji je bil med 26. in 29. oktobrom mednarodni festival radijskih iger in dokumentarcev. Organiziral ga je Turški radio (TRT), ki v letošnjem letu praznuje 80-letnico obstoja.

Sodelovalo je 30 držav v štirih kategorijah: radijske igre za otroke, igre za mladostnike, dokumentarna kategorija ter igre, v katerih je v ospredju problematika ženske.

Žirija v sestavi predstavnika turškega radia ter po dveh članov Evropske radiotelevizijske zveze v vsaki kategoriji je podelila nagrade naslednjih državam:
zmagovalka radijskih iger za otroke je postala Nemčija, za mladostnike BBC, v dokumentarni kategoriji Nizozemska ter Bosna in Hercegovina s predpisano žensko problematiko.

Z dvema igrama se je v fi nale petih najboljših uvrstil Igrani program Radia Slovenija. Od štirih del, ki so bila poslana na festival, sta se v fi nale uvrstili radijska igra Pikec in Puhec v priredbi in režiji Irene Glonar v kategoriji iger za otroke, v kategoriji i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh