Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kamor je šel bik, naj gre še štrik

Za vas piše:
Gregor Čušin
Objava: 01. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2007 / 07:12

Kamor je šel bik, naj gre še štrik

Izpolnitev adventnih pričakovanj vam želim in nikar ne iščite Otroka v sebi. Pustite naj Otrok poišče vas in vam zleze v naročje. In srce.

Pred časom nas je razburila novica, da je profesor s Fakultete za družbene vede svoje študente poslal v cerkve poslušat, kaj bodo duhovniki (in menda tudi verniki) med mašo in po njej govorili. Da se je to zgodilo ravno na volilno nedeljo in ker je profesor čisto slučajno tudi podpredsednik stranke, ki je, ne tako slučajno, zrasla iz nekdanje Zveze komunistov, je zadevo seveda samo še poslabšalo. Da ne bo pomote: dobro vem, kam čigav pes taco moli in kdo koga voli, toda zakaj tolikšno razburjenje? Kaj nam je profesor hudega storil?!

Koliko je bilo teh študentov? Pet? Deset? Dvajset? Sto? Recimo, da jih je bilo deset. Profesor je poslal deset mladih ljudi v cerkev in mi smo zavpili: »Hop! Špijoni! Banda komunistična, takoj ven!« Mar počnemo v Cerkvi in naših cerkvah kaj takega, česar bi se morali sramovati, kar bi morali skrivati in skriti? Mislim, da ne! Zakaj torej tolikšno razburjenje?! Profesor je storil to, za kar se v naši pastorali trudimo iz dneva v dan, za kar molim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh