Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa okrožnica o upanju

Objava: 01. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:40

Papeževa okrožnica o upanju

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone je 22. novembra pri srečanju s časnikarji povedal, da bo Benedikt XVI. 30. novembra podpisal svojo novo okrožnico

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone je 22. novembra pri srečanju s časnikarji povedal, da bo Benedikt XVI. 30. novembra podpisal svojo novo okrožnico. Dejal je tudi, da bo govorila o upanju.

Že naslednji dan pa je prišla iz Vatikana novica, da bo papež na god apostola Andreja ne le podpisal svojo drugo okrožnico, marveč bodo to tudi predstavili na tiskovni konferenci v tiskovnem središču Svetega sedeža. Pred predstavitvijo bodo lahko pooblaščeni časnikarji že dobili njeno besedilo v latinskem, italijanskem, francoskem, angleškem, nemškem, španskem, portugalskem in poljskem jeziku. Povedali so tudi že njen naslov v latinščini – Spe salvi (Odrešujoče upanje), o njeni vsebini pa bosta časnikarjem spregovorila upokojeni papeški hišni teolog kardinal Georges-Marie Cottier in upokojeni profesor Papeškega Bibličnega inštituta kardinal jezuit Albert Vanhoye.

Papež želi z novo okrožnico očitno spregovoriti ljudem, ki jih je vse bolj strah, besede up...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh