Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dialog med kulturami in kulturni boj

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 08. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2007 / 08:49

Dialog med kulturami in kulturni boj

Čez nekaj tednov bo naša država predsedovala Evropski zvezi in med zadevami, katerim misli posvetiti največ pozornosti, je tudi medkulturni in medverski dialog.

Čez nekaj tednov bo naša država predsedovala Evropski zvezi in med zadevami, katerim misli posvetiti največ pozornosti, je tudi medkulturni in medverski dialog. To ji narekuje bližina Balkana, kjer so bili še pred desetletjem poboji zaradi narodnostne in kulturne različnosti in kjer je še danes stanje bolj podobno premirju kakor resničnemu miru. Pa tudi svetovni oder je nabit s kulturnimi in verskimi nestrpnostmi. Čim bolj globalizirani svet postaja ena sama vas, teže nekateri dopuščajo, da je »sosed« drugačen in da ima pravico uživati iste pravice, kakor jih uživajo sami. Pospeševanje medverskega in medkulturnega dialoga je torej bolj nujno kot kdaj koli poprej.

Toda kako bo naša država pospeševala dialog med kulturami in verami in delila dobre nasvete, ko pa je v njej sami pravcati kulturni boj, ki nikakor noče pojenjati, ampak se kvečjemu stopnjuje? Ta kulturni boj poteka med liberalno in postkomunistično levico in nosilci krščanskih vrednot, med katerimi je najbolj izp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh