Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komuniciram, torej samevam

Za vas piše:
p. Branko
Objava: 03. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2007 / 11:48

Komuniciram, torej samevam

Vse pogosteje slišimo mnenje, da najbolj nevaren prostor za odraščajočo mladino postaja, ne ulica ali diskoteka, ampak otroška soba.
Zdi se, da mlad človek ne zdrži sam s sabo. Že pet minut čakanja na avtobus je dovolj, da seže po MP3 predvajalniku. Sobo ima opremljeno z vso mogočo glasbeno in video tehniko. Ves čas brni računalnik. Na internetu se mu vse dogaja. Še sploh ve, kaj je tišina?
S. in P.


Vse pogosteje slišimo mnenje, da najbolj nevaren prostor za odraščajočo mladino postaja, ne ulica ali diskoteka, ampak otroška soba. Starši so mirni (če so sploh doma), ko je otrok tiho in veliko časa v svoji sobi. Tu se jim zdi na varnem. V svoji sobi je nedosegljiv za dilerje in druge ulične barabe. Pogreznjen v visokotehnološke naprave se jim celo dozdeva, da je nekakšen mojster nove tehnične dobe, mali strokovnjak za informacijsko družbo. Neredko ga občudujejo. Oče, čigar štiriletna hči je svoj čas jokala, ko ji je ugasnil računalnik, mi je pred kratkim dejal: »Naj vsaj ona zna s tem delati, če sem že ja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh