Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova okrožnica Benedikta XVI.

Rafko Valenčič
Za vas piše:
Rafko Valenčič
Objava: 15. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:47

Nova okrožnica Benedikta XVI.

Na god apostola sv. Andreja, 30. novembra 2007, je papež Benedikt XVI. izdal svojo drugo okrožnico »Odrešeni v upanju« (»Spe salvi«).

Foto: Reuters

Na god apostola sv. Andreja, 30. novembra 2007, je papež Benedikt XVI. izdal svojo drugo okrožnico »Odrešeni v upanju« (»Spe salvi«). Prva okrožnica, izšla je leta 2005, je imela naslov »Bog je ljubezen«. Ali bo okrožnicama, ki obravnavata ljubezen in upanje, sledila še tretja, o veri, da bo tako krog božanskih kreposti – vere, upanja in ljubezni – sklenjen?

Če poznamo teološko misel in naravnanost Benedikta XVI., zlasti pa položaj današnjega človeka, ki išče, tava in izbira, se najbrž ne bomo ušteli v pričakovanju.

Izid okrožnice je sovpadal z začetkom adventa, ki je čas pričakovanja Gospodovega prihoda in rojstva. Vsako pričakovanje izraža hkrati tudi upanje. Nova okrožnica je zahtevno branje. Spoprijema se z mnogimi teološkimi, filozofskimi, zgodovinskimi in družbenimi vprašanji današnjega časa, hkrati pa sledi pričevanjem ljudi, ki so v zahtevnih življenjskih razmerah upali proti upanj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh