Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štruklji, štrukeljci

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:45

Štruklji, štrukeljci

Ali so štruklji slovenska jed ali ne sploh ni pomembno. Vzeli smo jih za svoje. Priprava štrukljev ni nobena znanost, le čas si moramo vzeti zanje.
Ali so štruklji slovenska jed ali ne sploh ni pomembno. Vzeli smo jih za svoje. Priprava štrukljev ni nobena znanost, le čas si moramo vzeti zanje. Zato je toliko bolj praktično, če jih imamo na zalogi, to je shranjene v zamrzovalniku. In kakšne štruklje pripravljate pri vas, spoštovani bralci? Iz vlečenega testa s skutnim nadevom? Danes smo vam v recepta natresli nekaj osnovnih napotkov, s katerimi vas želimo spodbuditi, da bi štruklje še pogosteje umestili na vaš vsakdanji ali praznični jedilnik.

Štruklji so lahko iz krompirjevega, vlečenega, ajdovega, kvašenega ali zdrobovega testa. Pripravite lahko gluhe štruklje iz obogatenega krušnega testa.

Nadevi so lahko zelo različni, od slanega iz podušene zelenjave, nadeva iz stročnic in zelišč do skutnega ali drobtinovega nadeva. Sladki nadev lahko pripravimo iz dušenega sadja ali skute ali oreščkov.

Štruklje lahko tudi pečemo, položimo jih v model za kruh ali srnin hrbet, ki ga pomast...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh