Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Manjkajoči oče

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2007 / 07:37

Manjkajoči oče

»Ko so modri odšli, se je Gospodov angel prikazal Jožefu v sanjah in rekel: Vstani, vzemi dete in njegovo mater in zbeži v Egipt!« (Mt 2,13) Že nekaj desetletij je glavni problem sodobne družine odsotnost očeta in posledično zbeganost matere, tudi kadar ni samohranilka. Ne nameravam analizirati tega problema, želim se približati zgodbi otroka Jezusa, ki je moral z Jožefom in Marijo bežati v Egipt.
»Ko so modri odšli, se je Gospodov angel prikazal Jožefu v sanjah in rekel: Vstani, vzemi dete in njegovo mater in zbeži v Egipt!« (Mt 2,13)

Že nekaj desetletij je glavni problem sodobne družine odsotnost očeta in posledično zbeganost matere, tudi kadar ni samohranilka. Ne nameravam analizirati tega problema, želim se približati zgodbi otroka Jezusa, ki je moral z Jožefom in Marijo bežati v Egipt. Želel bi vas popeljati onstran anekdot, ki krožijo o tem izgonu, da bi razumeli to, kar nam ta dogodek sporoča na osebni in duhovni ravni, torej tam, kjer smo vsi na neki način begunci, romarji v deželi mnogih narodov in kultur.

Jožef, kateremu sta v varstvo zaupana otrok in njegova mati, stopi pred nas kot dosleden, odgovoren mož, poslušen ne le svojim notranjim navdihom, ampak tudi in predvsem Besedi, ki vodi njegovo življenje: namigom angela, ki kar trikrat usmeri njegovo pot, najprej iz Betlehema v Egipt, nato iz Egipta nazaj v Izrael, in končno ne več v Judejo, a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh