Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljski škofje se veselijo

Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2009 / 12:26

Poljski škofje se veselijo

Predsednik poljske škofovske konference nadškof Jozef Michalik je za nemško katoliško agencijo KNA povedal, da so poljski škofje veseli odprave nadzora na mejah Poljske s sosednjimi državami Nemčijo, Češko, Slovaško in Litvo

Predsednik poljske škofovske konference nadškof Jozef Michalik je za nemško katoliško agencijo KNA povedal, da so poljski škofje veseli odprave nadzora na mejah Poljske s sosednjimi državami Nemčijo, Češko, Slovaško in Litvo. Odpiranje meja v zvezi s schengenskim sporazumom v noči z 20. na 21. december ustvarja novo miselnost, kajti pomembno je, da »skupaj mislimo, ne eden proti drugemu«.

Obžaloval je napetosti med Poljsko in Nemčijo zaradi načrtovane postavitve centra za izgnance v Berlinu, saj to zbuja »strahove preteklosti, ki jih nihče ne potrebuje«. Posebej je pohvalil »nemškega« papeža, ki uživa velik ugled in naklonjenost med poljskimi katoličani. Zaželel si je, da bi se čim več nemških škofov in duhovnikov naučilo poljščine, kot so to že naredili Poljaki, ki so se učili nemško, saj bodo tako veliko bogatejši za spoznanja in dosežke poljske kulture. Poljaki so dolžni zahvalo nemškima cerkvenima dobrodelnima ustanovama Renovabis in Cerkev v stiski.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh