Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priročni prigrizki za največje slavnosti

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:51

Priročni prigrizki za največje slavnosti

Pripraviti želimo zabavo z dobro hrano, a želimo v kuhinji prebiti čim manj časa. V ta namen je »finger food« kot nalašč. In kako pomen te besede prenesemo v slovenski jezik?

Pripraviti želimo zabavo z dobro hrano, a želimo v kuhinji prebiti čim manj časa. V ta namen je »finger food« kot nalašč. In kako pomen te besede prenesemo v slovenski jezik? To so raznovrstni manj ali bolj nasitni prigrizki, ki jih jemo s prsti, torej brez pribora. Kot nalašč za večje zabave. V prigrizke lahko spremenimo vse vrste jedi, razen tekočih seveda – postrežemo v žlicah. Torej bomo s »priročnimi prigrizki« rešili več zagat. Hrano bomo pripravili že vnaprej, po zabavi nas ne bo čakala gora posode. Modni bomo in še domišljiji bomo pustili prosto pot.

Ali ste vedeli, da priročni prigrizki sploh niso novost. V Španiji jih poznajo že zelo dolgo in so njihova vsakdanja ponudba, imenujejo jih tapas. V obliki prigrizkov lahko ponudimo vse: od hladnih ali toplih predjedi do sladic v obliki kanapejev, nabodalc ali kroglic pa tudi mesnih jedi z omakami in prilogami, ki jih postrežemo v kovinskih ali keramičnih žlicah in vilicah. Pri tem bodimo pozorni na velikost zalogajčkov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh